Activiteiten van de RKJ

Eén keer per maand, meestal op de eerste maandag van de maand, hebben wij een RKJ-avond. Deze begint met het samen vieren van een Eucharistieviering om 18:00. Hierbij is iedereen welkom, dus ook als u een oudere parochiaan bent die dit leest bent u van harte welkom om samen met ons de Eucharistie te vieren op deze avonden. Na de Eucharistie gaan wij met alle jongeren samen eten. Dit is een gezellige (en lekkere) maaltijd en geeft de gelegenheid om even met elkaar te kunnen bijpraten. Rond 20:00 begint het inhoudelijke gedeelte van de avond waarin wij samen ons geloof verdiepen. Voor dit gedeelte nodigen wij een spreker uit die ons, vanuit zijn kennis en ervaring, iets zal vertellen over het onderwerp van de avond. Wat het onderwerp zal zijn van een bepaalde avond kun je vaak een week of twee vooraf vinden op onze Facebook (RKJ Delft). Naast dat een spreker ons vertelt over het onderwerp zullen wij ook met elkaar in discussie gaan over hoe wij er zelf over denken en wat we hebben geleerd. Daarna sluiten we de avond af met een kort gebed in de kapel en vanaf 22:00 zetten we de avond voort met een gezellige borrel met o.a. heerlijk trappistenbier! De data kan je vinden in de agenda hiernaast!

Daarnaast bieden wij regelmatig andere activiteiten aan, zoals bedevaarten, kloosterweekenden, sportactiviteiten en nog veel meer! Zo zijn we een tijdje terug op bedevaart gegaan naar Lisieux (de patroonheilige van onze groep is St. Theresia van Lisieux) en gaan we elk jaar op kloosterweekend als voorbereiding op de vastentijd. Ook doen we elk jaar mee met de jaarlijkse RKJ volleybal en zaalvoetbal toernooien! Een tijdje terug hebben we ook de RKJ Movie-Night geïntroduceerd waarop we met een groep samen komen om een film te kijken met een christelijk thema. Deze zullen ook worden aangekondigd op onze Facebook (RKJ Delft). Ben je al enthousiast geworden en lijkt het je leuk om nog meer verhalen te horen? Kom dan vooral een keertje langs en we zullen je er met liefde meer over vertellen! Alle data van de activiteiten die al bekend zijn kun je ook in de agenda hiernaast vinden.

Op woensdagavond zijn onze leden ook te vinden bij de aanbidding in de Maria van Jesse Kapel en op zondag in de Mis in de verschillende katholieke kerken van Delft.

Als katholieke jongeren in Delft zijn we allemaal op onze eigen manier bezig met ons katholiek zijn en dus zijn e leden van de groep heel divers in achtergrond en beleving van hun geloof. Binnen onze RK Jongerengroep weten we elkaar met die verschillen goed te helpen en te verrijken. Het wederzijds respect en aandacht voor elkaar is wat de RKJ Delft zo bijzonder maakt. Door in gesprek te gaan met elkaar kun je veel van en aan elkaar leren! Kapelaan Eli Stok is van het pastorale team van de Sint Ursula parochie aan de groep verbonden als geestelijk begeleider.

Nieuwsgierig? Heb je interesse of wil je wat meer informatie?

Je kan natuurlijk altijd langskomen bij een van onze activiteiten. Op deze site vind je wat meer informatie over wat we doen als RKJ Delft; een goed startpunt is onze agenda. Er is op onze avonden altijd genoeg ruimte voor inbreng van iedereen, dus woon je als (katholieke) jongere in Delft of dichtbij, kom zeker eens naar één van onze activiteiten! Ook jongeren die helemaal niets hebben met de Rooms-katholieke kerk zijn natuurlijk van harte welkom. Kijk op de agenda of op Facebook om te zien wanneer de eerstvolgende RKJ-Avond is en waar we het over gaan hebben. Je kan natuurlijk ook contact opnemen met één van de bestuursleden, daar zijn ze in principe voor! Check daarvoor even het kopje contact.

 


RKJ Avonden // RKJ Evenings:

02 Sep: H. Theresia van Lisieux // St. Therese of Lisieux

Door Vicaris-Generaal Tjeerd Visser

07 Okt: Rol van vrouwen in de kerk // Role of women in the church

Door Liesbeth Stalmeijer

11 Nov: Kerkmuziek // Church music

Door ...

02 Dec: Homoseksualiteit // Homosexuality

Door ...

03 Jan: Tweede Vaticaans Concilie // Second Vatican Council

Door Mgr. A. van Luyn

03 Feb: Hedendaagse Heiligen // Modern-day saints

Door Pastoor D. van Klaveren

02 Mrt: Heilige Mis // Holy Mass

Door Kapelaan D. Huntjens

06 Apr: Geloofsbelijdenis // The Creed

Door Mgr. J.H.J. van den Hende

11 Mei: Medische Ethiek // Medical Ethics

Door Kardinaal W. Eijk

01 Jun: Thema door nieuw bestuur // Theme by new board

Door ...

04 Jul: RKJ BBQ

 

 

Voeg gelijk de RKJ agenda toe aan je eigen Google Calendar door te klikken op het blauwe plusje! Zo ben je altijd op de hoogte van al onze activiteiten!

 

 

 Al onze activiteiten vinden plaats op het volgende adres:

 Nassaulaan 2, 2628 GH Delft (Ingang aan de rechter zijkant van de kerk)

 

 All our activities take place on the following location:

Nassaulaan 2, 2628GH Delft (Entrance on the right side of the church) 

 


Overige activiteiten // Other activities:

16 Sep of 23 Sep: RKJ Delft Algemene Leden Vergadering (ALV) (Alleen leden)

In deze ALV zullen we het afgelopen jaar evalueren en nieuwe bestuurders voorstellen.

25 Nov: RKJ Delft Algemene Leden Vergadering (ALV) (Alleen leden)

In deze ALV zal het bestuur van de RKJ Delft het stokje overdragen.

Zaterdag 21 dec: RKJ Kerstdiner !! // RKJ Christmas dinner !!

Altijd een van de mooiste evenementen van het jaar, mis het vooral niet! Don't miss it!

03 Jan: RKJ Nieuwjaarsborrel // RKJ New-year drink

We drinken gezamenlijk een glaasje champagne op het nieuwe jaar! // We all drink a glass of champagne together to celebrate the new year!

22/23 Feb: RKJ Kloosterweekend (Mogelijkheid) // RKJ Monestary Retreat (Possibility)

Als er genoeg inschrijvingen zijn zullen we dit organiseren om samen voor te bereiden op de vastentijd. // If there is enough interest we will organise this to prepare for Lent together.

18 Mei: RKJ Delft Algemene Leden Vergadering (ALV) (Alleen leden)

In deze ALV zal het bestuur het afgelopen halve jaar evalueren.

19 Jun: RKJ Delft Reunie ter ere van 12,5 jaar RKJ Delft! (Alleen leden en oud-leden)

Schrijf deze data allemaal in je agenda, het wordt een feestje!

03 Jul: RKJ Weekend (Alleen leden)

Bij genoeg intresse zullen we dit jaar ook gezamenlijk gezellig afsluiten met een drankje en een sleep-over op de nacht voor de BBQ!

Go to top